Kipinät

Täältä löydät Roihun upeat kipinäaktiviteetit!

#leirikuntoon

Leirillä tarvitset käsi- ja jalkavoimia ainakin kiipeilyyn. Tämä luova treeni kehittää sinun kehoa ja mieltä vaikka kannon nokassa.

#SÄOOTLIEKEISSÄ

Tarpojat tutustuvat sosiaaliseen mediaan.

ARVIOI AIKAA

Tuntiin mahtuu 60 minuuttia ja minuuttiin mahtuu 60 sekuntia. Kuinka pitkä aika on sekunti? Seikkailijan tehtävänä on arvioida, kuinka pitkä aika minuutti on ja valmistaa virtauskello vedestä.

AURINKOVÄRJÄYS

Auringonvalon avulla voi tehdä vaikka mitä! Värjätkää kangasta auringon ja luonnonmateriaalien avulla ja tehkää vaikka uudet ruokailuvälinepussit!

HYVÄÄ KOKO KEHOLLE

Vaeltaja tutustuu erilaisiin terveellisiin raaka-aineisiin ja pohtii niiden merkitystä omalle hyvinvoinnilleen. Vaeltaja valmistautuu kesän 2016 finnjamboree Roihua varten.

Itsetehty pasta

Oletko koskaan miettinyt, miten pastaa valmistetaan, mistä pasta koostuu ja voisiko sitä tehdä itse? Kyllä voi!

K niin kuin kasvis

Kasvisruoka on värikäs, eettinen ja terveellinen valinta. Oletko miettinyt miksi?

KALEIDOSKOOPPI

Katso maailmaa erilaisin silmin. Kaleidoskooppi on kuin kiikari, jonka läpi näet maailman värikkäänä ja valoisana.

KATKAISE NARU NUOTIOLLA

Aktiviteetissä seikkailijat saavat rakentaa nuotion ja kilpailla pienissä porukoissa.

KÄYTTÄMÄTÖN MAJOITE

Monella Kololla on mystisiä myttyjä tai pussukoita täynnä kangasta. Tälläinen mystinen mytty voi olla esimerkiksi erätoveri tai muu majoite, josta ette ole koskaan kuulleetkaan saati nukkuneet sellaisessa. Ottakaa selvää, miten tämä mystinen mytty muuttuu majoitteeksi.

KEINU

Miten ihanaa onkaan keinua itse tehdyssä keinussa.

Koko maailman Samoajat

Rakenna ystävyyttä yli rajojen ja tutustu siihen, millaista on olla partiolainen muualla kuin Suomessa.

KUTSUKORTTI

Kutsukaa kaverit nauttimaan retkitunnelmasta!

LAPSEN OIKEUDET 1

Mitä ovat lapsen oikeudet? Miksi lapsen oikeuksien sopimus on laadittu? Toteutuvatko ne omalla kohdallasi? Entä muualla maailmassa? Tämä on ensimmäinen kahdesta aktiviteetista, joissa tutustutaan lapsen oikeuksiin.

LAPSEN OIKEUDET 2

Mitä ovat lapsen oikeudet? Miksi lapsen oikeuksien sopimus on laadittu? Toteutuvatko ne omalla kohdallasi? Entä muualla maailmassa? Tämä on toinen kahdesta aktiviteetista, joissa tutustutaan lapsen oikeuksiin. Tässä aktiviteetissa tutustumiskohteena on erilainen arki kehitysmaissa.

LAPSEN OIKEUDET KRIISITILANTEESSA 1

Mitä ovat lapsen oikeudet? Miksi lapsen oikeuksien sopimus on laadittu? Toteutuvatko ne omalla kohdallasi? Entä muualla maailmassa? Aktiviteetti on johdatus lapsen oikeuksiin.

LAPSEN OIKEUDET KRIISITILANTEESSA 1

Mitä ovat lapsen oikeudet? Miksi lapsen oikeuksien sopimus on laadittu? Toteutuvatko lapsen oikeudet omalla kohdallasi? Entä muualla maailmassa? Tämä aktiviteetti on johdatus lapsen oikeuksiin samoajille.

LAPSEN OIKEUDET KRIISITILANTEESSA 2

Mitä ovat lapsen oikeudet? Miksi lapsen oikeuksien sopimus on laadittu? Toteutuvatko ne omalla kohdallasi? Entä muualla maailmassa? Tämä aktiviteetti on jatkoa aktiviteetille LAPSEN OIKEUDET KRIISITILANTEESSA 1.

LAPSEN OIKEUDET KRIISITILANTEESSA 2

Mitä ovat lapsen oikeudet? Miksi lapsen oikeuksien sopimus on laadittu? Toteutuvatko lapsen oikeudet omalla kohdallasi? Entä muualla maailmassa? Tämä aktiviteetti pureutuu syvemmin lapsen oikeuksiin ja on jatkoa aktiviteetille Lapsen OIKEUDET KRIISITILANTEESSA 1.

LEIRIPORTTI

Erilaisia leiriportteja on yhtä monta kuin tekijöitäkin! Millainen on sinun tai teidän näköisenne leiriportti? Tarpojan tehtävänä on tutustua erilaisiin leiriportteihin ja suunnitella omannäköisensä portti Roihun savulle tai lippukunnan omalle leirille.

LEIRIPORTTI KESÄLEIRILLE

Mistä tulee leirin ensivaikutelma? No tietysti upeasta leiriportista. Kesäleirin ensimmäisenä päivänä rakennetaan leiriportti.

MAAILMAN TÄRKEIN PARTIOLAINEN

Kuka on maailman tärkein partiolainen? Entä kuka on maailman tärkein tyttö tai tärkein poika? Se riippuu tietysti siitä, keneltä kysytään. Meistä jokainen on omalla tavallamme tärkeä: tärkeä osa laumaa, johtajistoa, vartiota tai tukiyhdistystä. Siksi meillä kaikilla partiolaisilla tulisi olla jotain siitä muistuttamassa.

ME EI KIUSATA

Meidän vartiossa ei kiusata! Näytetään se myös muille!

MERIPELASTUS

Veden varaan voi joutua äkillisesti ja apua voi tarvita myös uimataitoinen. Osaatko auttaa henkilön ylös vedestä? Kuinka kauan pystyt kellumaan ja odottamaan apua?

Miltä retki kuulostaa?

Kun istut ihan hiljaa metsässä, kämpän pihalla tai vaikka Kololla, millaisia ääniä kuulet ympärilläsi?

MINUN, MEIDÄN, YHTEINEN

Retkellä nukumme lippukunnan yhteisessä teltassa ja kokkaamme yhteisellä trangialla. Mutta miten yhteiset tavarat on hankittu ja miten niistä kannattaisi pitää huolta?

NARULLA TEKEMISTÄ

Ovatko perussolmut hallussa? Entäpä köytökset? Aktiviteetissa tarpojat kertaavat perussolmut ja kuvaavat yhdestä opetusvideon seikkailijoille.

Nimikointivartti

Ovatko tavarasi aina hukassa? Tai pyöriikö Kolollanne kodittomia sukkia, mukeja tai istuinalustoja? Ongelmaan on nyt ratkaisu: nimikointivartti!

NUOTIORUOKAA

Voiko pitsaa tehdä nuotiolla? KOKOlla voit käristää mitä vaan. Kokeikaa jotain uutta nuotioruokaa, jotain mitä ette ole aikaisemmin tehneet.

OMAN ONNENSA SEPPÄ

Nyt saat olla oman onnesi seppä! Tehkää yhdessä nuotion ääressä itsellennne voimariipukset. Nuotion ääressä on hyvä pohtia omia unelmiaan ja samalla sulaa myös tina, josta riipukset valetaan.

ONNENAMULETTI

Jokaiselta leiriltä jää yleensä jokin muisto kotiin vietäväksi. Aktiviteetin amuletti sopii hyvin leirimerkiksi. Amuletin juju on suurennuslasilla polttamisessa, jolla saadaan puuhun hienoja kuvia.

Parempaa maailmaa

Kipinä-aktiviteetit veivät kohti hyvää elämää, nyt on aika tehdä parempaa maailmaa! Mitä sinä haluaisit muuttaa?

PIMEÄ PÄIVÄ

Pimeässä eivät yksinkertaisetkaan asiat suju niin helposti kuin päivänvalossa. Kokeile miltä tuntuu tehdä asioita pilkkopimeässä.

Pussiruoka 2.0

Italianpata ei ole oikeasti kotoisin pussista, vaan sen voi tehdä myös tuoreista raaka-aineista!

PUUT TUTUIKSI

Aktiviteetissä tutustutaan eri puulajeihin tai kasveihin.

PUUTTUVAT PALASET

Tällä suunnistusreitillä et jää tyhjin käsin. Suunnista rastilta rastille ja kerää tarvikkeet seuraavaan tehtävään.

RENTOUTUMISHETKI

Myös retkellä kannattaa varata hetki rentoutumiseen.

Retken ympäristöhaasteet

Millaisia haasteita kohtaat retkellä ympäristön kannalta? Oletko miettinyt valintojasi kaupassa? Entä sitä, miten saavut retkelle tai onko Kolon varasto pullollaan käyttämättömiä varusteita? Mieti, miten valintasi vaikuttavat retkellä ja Kololla.

Risukeitin

Oletko tehnyt ruokaa retkellä ilman trangiaa, pakkia tai nuotiota? Nyt voit kokeilla risukeitintä, joka ei tarkoita risujen keittelyä vedessä, vaan ruoanvalmistusta itsetehdyllä retkikeittimellä!

ROIHUFRENDIT

Oletko aina miettinyt, miten saat yhteyden leirin tai partiotapahtuman jälkeen uusiin ystäviisi? Partioystäväkirjaan on helppo kerätä kavereiden tärkeät tiedot ja uusien ystävien tavoittaminen on entistä helpompaa!

Ruokailua ruohonjuuritasolla

Miltä maistuisi poimunlehtilämppäri tai nokkoskeitto? Joko tiedät takapihasi ilmaiset ruoka-aarteet? Tavoitteena on, että aktiviteetin tehtyäsi olet tutustunut luonnon tarjoamiin raaka-aineisiin ja osaat hyödyntää niitä vastuullisesti kotona ja maastossa.

SMOOTHIE

Aktiviteetissä pohditaan smoothien avulla mistä partio koostuu tai missä minä olen hyvä.

SMOOTHIE

Aktiviteetissä pohditaan smoothien avulla mistä partio koostuu tai missä minä olen hyvä.

TAHTONI JA MOTIVAATIONI

Vaeltaja pohtii mitkä asiat ohjaavat hänen tekemisiään.

Taidetta takapihalta

Kokeilkaa, millaista on tehdä taidetta luonnon antimista.

TULIVUORI

Millainen on tulivuorenpurkaus? Miksi sähköt pimenevät odottamattomasti? Mikä on tornado? Luonto on voimakas emmekä voi siihen itse vaikuttaa. Helpompaa on ymmärtää luonnon katastrofeja ja –ilmiöitä.

TUNNEALIAS

Mistä tietää, että joku on vihainen? Mistä tietää kun joku on surullinen? Miltä sinä näytät kun oikein suututtaa?

TUNNUSTA VÄRIÄ

Mistä tunnistaa meidän vartion? Tehkää vartiollenne nimikkovaate, niin vartiokaverit löytyvät Roihullakin helpommin. Ja ennen kaikkea: kaikki muutkin huomaavat, että juuri teidän jenginne on liikkeellä!

TUULIVOIMA-AUTOT

Auto kuljettaa meidät kätevästi paikasta toiseen. Menemme sillä kouluun ja harrastuksiin, mutta ajattelemmeko koskaan, miten paljon energiaa auton liikuttaminen vaatii? Tehkää yhdessä joukkueenne kanssa tuulivoima-autot.

UNELMISTA LOGOKSI

Meillä jokaisella on unelmia, toiveita, taitoja ja tärkeitä asioita. Tehkää näistä asioista yhteinen tai oma juliste Roihun logon muotoon.

Vahvuus- ja luonnekortit

Meillä kaikilla on erilaisia vahvuuksia, joita käytämme eri tavalla, ja erilaisia luonteenpiirteitä, jotka näkyvät eri tavoin.

VARUSTEHUOLTO

Kun myrskylyhdystä loppuu sydänlanka juuri yön pimeimmällä hetkellä, on hyvä osata vaihtaa se.