K niin kuin kasvis

Kasvisruoka on värikäs, eettinen ja terveellinen valinta. Oletko miettinyt miksi?

Sudenpennut: Tutustukaa yhdessä erilaisiin kasviksiin. Pelatkaa esimerkiksi Kimin koetta tai Aliasta, jossa on selitettävä kaverille mikä kasvis tai juures pussissa tai laatikossa on. Tämä aktiviteetti toimii hyvänä kertauksena myös vähän vanhemmille lapsille.

Seikkailijat: Kokeilkaa uutta kasvisruokaa! Tehkää mahdollisimman värikäs annos, jossa on riittävästi proteiinia. Kuinka paljon pitää syödä kasviperäistä proteiinia korvatakseen 100 g kanaa? Pohtikaa, pitääkö aina syödä lihaa? 

Tarpojat ovat varmasti törmänneet koulun ruokalistalla kauden kasviksiin. Ottakaa selvää, mitä ovat juuri meneillään olevan ajankohdan sesongissa olevat kasvikset, ja tehkää niistä jokin herkku.

Samoajat voivat shoppailla torilta tai kaupasta heille entuudestaan tuntemattoman kasviksen ja kokata siitä jotain. Jos et tiedä, miltä kyssäkaali tai mustajuuri näyttää, niin nyt on aika tutustua! Voitte kokeilla myös inhokkikasviksenne kokkaamista uuteen uskoon, ja antaa vaikka sienille tai parsakaalille uuden mahdollisuuden itsetehdyn ruoan muodossa.
 

Vinkit ja linkit:

Tarvikkeet:

  • ruoanlaittovälineet
  • raaka-aineet valmistettavaan ruokaanne
  • sammutuspeite