LEIRIPORTTI

Erilaisia leiriportteja on yhtä monta kuin tekijöitäkin! Millainen on sinun tai teidän näköisenne leiriportti? Tarpojan tehtävänä on tutustua erilaisiin leiriportteihin ja suunnitella omannäköisensä portti Roihun savulle tai lippukunnan omalle leirille.

Leiriportti on keskeinen osa suurempia leirejä ja siitä syntyy leirin ensivaikutelma. Leiriporttien hienot yksityiskohdat erikoisuudet usein jäävät myös kaikkien mieleen!

Tutustukaa yhdessä erilaisiin leiriportteihin. Miettikää pareittain tai pienissä ryhmissä, millainen portti kuvaisi teidän leirilippukuntaanne tai teidän näköistä leiriänne (leirilippukunnan nimi, keitä lippukuntia on mukana). Hahmotelkaa vaihtoehtoja paperille ja/tai rakentakaa pareittain tai ryhmissä portista pienoismalli mittasuhteessa 1:10. Materiaaliksi sopivat esimerkiksi kartonkipakkaukset, jäätelötikut, oksat, akryylivärit ja kokoamiseen voi käyttää esimerkiksi kuumaliimaa.

Ekstra: Selvittäkää, mistä saatte leiriporttiinne oikeanlaiset tarvikkeet leiriä varten ja laskekaa, mitä materiaalit tulisivat maksamaan.

Vinkit ja linkit:

Tarvikkeet:

  • Paperia
  • Kyniä
  • Pienoismallin rakennusmateriaaleja
  • Liimaa