MINUN, MEIDÄN, YHTEINEN

Retkellä nukumme lippukunnan yhteisessä teltassa ja kokkaamme yhteisellä trangialla. Mutta miten yhteiset tavarat on hankittu ja miten niistä kannattaisi pitää huolta?

Pohtikaa yhteisistä tavaroista huolehtimista. Jokainen voi tuoda Kolo-iltaan tai retkellä iltanuotion ääreen jonkun itselleen tärkeän tavaran. Pohtikaa sitten, kenelle voisitte oman tavaranne lainata: lainaisitteko tavaraanne toiselle vartion jäsenelle, lippukunnanjohtajalle tai vaikka sudenpenturetkelle? Vaihtakaa tavaroita niin, että jokainen huolehtii sovitun ajan toisen tavarasta. Kun palautatte tavarat oikeille omistajille, voitte keskustella siitä, miten huolehditte toisen tärkeästä tavarasta. Pitäisikö myös yhteisiä tavaroita kohdella samalla tavalla huolellisesti ja kunnioituksella?

Voitte myös kokeilla varainhankintaa käytännössä. Leipokaa, ruvetkaa katusoittajiksi tai tehkää kotitöitä palkkiota vastaan vaikkapa kahden tunnin ajan. Ottakaa sitten selvää, mitä esimerkiksi trangia maksaa, ja pohtikaa, kauanko uuden trangian ostamiseen kuluu näin aikaa. Eikö olisikin helpompaa pitää huolta jo olemassa olevista tavaroista? Päteekö sama logiikka myös meidän kaikkien yhteiseen omaisuuteen julkisilla paikoilla ja rakennuksissa?
 

Vinkit ja linkit:

Tarvikkeet: