Parempaa maailmaa

Kipinä-aktiviteetit veivät kohti hyvää elämää, nyt on aika tehdä parempaa maailmaa! Mitä sinä haluaisit muuttaa?

Suunnitelkaa leirilippukunnan, lippukunnan tai ryhmänne kanssa palvelutempaus ja toteuttakaa se. Partiolaiset ovat aloitteellisia omassa yhteisössään ja nyt on aika tarttua toimeen. Miettikää ensin yhdessä, millaiseen asiaan haluaisitte omassa lähiympäristössänne vaikuttaa. Haluatteko viihtyisämmän matkan kololle vai esimerkiksi enemmän tyytyväisiä kasvoja matkan varrelle? Ottakaa esille asuinalueenne kartta ja merkitkää siihen kohteita ja ideoita palvelutempaukselle ja päättäkää minkä/mitkä ideat haluatte toteuttaa.

Ideoita palvelutempaukseen:

Palvelutalon palvelutempaus

Ottakaa yhteyttä paikalliseen palvelutaloon ja miettikää yhdessä miten voisitte piristää sen asukkaita. Voisiko esimerkiksi sudenpentulauma pitää kerran kuussa kokouksen palvelutalon pihalla ja tuoda sen ympäristöön menoa ja iloa? Tai kutsua palvelutalon asukkaat nuotion tai trangian ääreen iltapalalle?

Yhteisvastuusta ystävyyttä yli rajojen

Keväällä 2016 monet lippukunnat osallistuivat Yhteisvastuu-keräykseen. Syksyllä on aika lippukunnan omalle Yhteisvastuu-hankkeelle. Partion yhteisvastuuprojektin tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä ja lippukunta voi suunnitella oman hankkeen tai tempauksen joka edistää omalta osaltaan tätä tavoitetta. Yhteisvastuu-hankkeelle voi hakea 30.11. mennessä. Lisätietoa ja hakuhjeet: http://toiminta.partio.fi/ajankohtaista/yhteisvastuu-2016

Vinkit ja linkit:

Tarvikkeet:

  • reilunkokoinen kartta asuinalueestanne tai kolon ympäristöstä
  • nuppineuloja ja muistilappuja kartalle kiinnittettaväksi
  • ilmoitustaulu/korkkitaulu karttaa varten