Ruokailua ruohonjuuritasolla

Miltä maistuisi poimunlehtilämppäri tai nokkoskeitto? Joko tiedät takapihasi ilmaiset ruoka-aarteet? Tavoitteena on, että aktiviteetin tehtyäsi olet tutustunut luonnon tarjoamiin raaka-aineisiin ja osaat hyödyntää niitä vastuullisesti kotona ja maastossa.

Selvitä lähiympäristösi mahdollisuudet kerätä hortaa, eli syötäväksi kelpaavia, luonnonvaraisia kasveja. Perehdy etukäteen kirjallisuuteen ja hortailun ohjeisiin, jotta ymmärrät siihen liittyvät vaarat ja riskit. Tee vartiosi kanssa tunnistus- ja keräilyretki. Tutustukaa hortaresepteihin ja tehkää löytämistänne kasveista yhdessä ruokaa!

Huomioithan erityisesti seuraavat asiat:

  • Kerää kasvit vähintään 60 m päästä lähimmästä tiestä tai viljelyalueesta välttääksesi lannoitteita ja myrkkyjä
  • Ota ruokakäyttöön vain kasvitjotka varmasti tunnistat 
  • Hortan keruu sijoittuu Helsingissä toukokuun alkupuolelle ja Lapissa toukokuun loppuunjoten ole ajoissa liikkeellä! 
  • Kasvit ovat syömäkelpoisia pääasiassa nuppuina ja versoina 

Vinkit ja linkit:

Tarvikkeet: