TUULIVOIMA-AUTOT

Auto kuljettaa meidät kätevästi paikasta toiseen. Menemme sillä kouluun ja harrastuksiin, mutta ajattelemmeko koskaan, miten paljon energiaa auton liikuttaminen vaatii? Tehkää yhdessä joukkueenne kanssa tuulivoima-autot.

Tuulivoima-auton voi rakentaa melkein mistä vain. Autoihin kannattaa käyttää mahdollisimman paljon kierrätysmateriaalia. Vanhat pullot, muovirasiat, pullonkorkit, kannet, vessapaperirullan hylsyt, kierrätyspaperi ja pahvilaatikot ovat hyvää materiaalia. Lisäksi kannattaa varata esim. grillitikkuja tai muita ohuita tikkuja, mehupillejä, teippiä ja liimaa. Rakentakaa tuulivoima-autot vartioittain, olkaa luovia ja kekseliäitä ja miettikää, miten saisitte rakennettua mahdollisimman tehokkaasti liikkuvan auton.

Sopikaa yhdessä kuinka paljon aikaa ja mitä materiaaleja on käytettävissä. Ja kun autot ovat valmiina, ei muuta kuin kisaamaan! Tehkää lähtö- ja maaliviiva, sampo toimii lähettäjänä ja tuomarina. Tuulen aikaansaamiseksi voitte esimerkiksi käyttää samankokoisiksi leikattuja (esim. A4) pahvinpaloja tai voitte puhaltaa autot liikkeelle. Tuulisena päivänä voitte järjestää kilpailun ulkona ja antaa luonnon hoitaa liikuttamisen. 

Miettikää rakentamisen aikana tai kisan jälkeen olisiko tuulivoima toimiva voimanlähde autolle? Entä missä tuulen voimaa käytetään hyödyksi? Entä millaiset tuulivoima-autot toimivat kisassa hyvin?

Vinkit ja linkit:

Tarvikkeet:

  • Tyhjiä muovipakkauksia
  • Grillitikkuja
  • Mehupillejä
  • Pullonkorkkeja
  • Teippiä
  • Liimaa