Tutustu Evoon

Evon alue on yksi Etelä-Suomen suurimpia metsäalueita, jonka säilyttämiseksi perustettiin kruununpuisto jo 1850-luvulla. Alueella on siitä lähtien harjoitettu metsäopetusta, metsänhoitoa ja -tutkimusta ja riistanhoitoa sekä kehitetty luonnonvirkistyskäytön rakenteita ja käytäntöjä. 

Maastoltaan alue on vaihtelevaa vedenjakajaseutua, jota hallitsevat runsaslukuiset pikkujärvet ja lammet, kauniit harjut sekä laajat mäntykankaat. Järvillä pesii muun muassa telkkä, kuikka ja joskus kaakkurikin, metsissä pyy, teeri ja metso sekä useat haukka- ja pöllölajit. Alueella liikkuu runsaasti hirviä etenkin talvisaikaan ja tunnuseläimestä ilveksestä tehdään satunnaisia havaintoja.

Evon retkeilyalue sopii mainiosti päivän tai parin patikkaretkikohteeksi. Retkeilijöille on tarjolla 2–4 kilometrin pituisia luontopolkuja sekä noin 70 kilometrin laajuinen Ilvesvaellus-reitistö, josta voi valita eripituisia reittivaihtoehtoja. Polkujen ja reittien varrella voi ihailla Evon kauniita vaihtelevia maisemia sekä levähtää laavuilla, telttailualueilla ja tulentekopaikoilla. Kalaonneaan voi kokeilla Niemisjärvien kalastusalueella. Istutetun lohikalan tai luonnonkalojen narraaminen ilahduttaa niin aloittelijoita kuin konkareitakin. Lisätietoja Evon retkeilyalueesta, siellä liikkumiseseta sekä alueen palveluista löydät Luontoon.fi-sivulta.