Ruokailut

Alaleirikeittiöt

Jokaisella alaleirillä on oma keittiönsä. Leiriläiset ruokailevat aina omassa alaleirissä.

Jokaisella alaleirillään on nimetty muonitusmestari, keneltä voi tarvittaessa tiedustella ruokailuihin liittyvistä asioista. (Hurma: Jarkko Jyrhämä, Humina: Sanna Hänninen, Unity: Annukka Sorjonen (erityisruokavaliomestari), Raiku: Mari Markkinen, Riehu: Tiina Ruokonen, Polte: Tiina Lahtinen ja Syke: Sofia Rusi)

Erityisruokavaliot

Keittiön linjastoista yksi on varattu erityisruokavalioille. Lisäksi multiallergikoille, jotka ovat tilanneet ruoan erikseen, on oma noutopiste omassa alaleirissään. Muonitus toimittaa leiriläiselle sopivan ruoan jokaisen ruokailun yhteydessä leiriläisen omaan alaleiriin.

Ruokailuajat

Jokaisella leirilippukunnalla on joka päivä oma ruokailuaika, jolloin syömään mennään. Yleiset ruokailuajat ovat:

  • Aamiainen: 8.30-9.30 (Riehu 8.00-9.30)
  • Lounas: 12.30-13.30
  • Päivällinen: 17.00-18.00
  • Iltapala: 21.00-22.00 / 21.30-22.30 (Riehu 20.00 alkaen)

Ruuan jako

Leirillä saamme osallistua myös ruuan jakeluun. Jokaisesta leirilippukunnasta tarvitaan muutama henkilö auttamaan ruuan jaossa. Ruuan jakelut ovat lyhyitä pestejä ruokailun yhteydessä. Jakelussa otetaan huomioon leirilippukuntien tilanne, joka katsotaan päivittäin. Pesti osuu yhdelle leirilippukunnalle leirin aikana n. 10 - 15 kertaa, riippuen leirilippukunnan koosta. Ruuan jakelussa ei tarvita mitään erityistaitoja, vaan jokainen perehdytetään ennen pestin alkua. Pesti soveltuu samoajasta ylöspäin, myös ulkkareille.

Muonituksen vastuuhenkilöt

Pia Heiskanen, Muonituspäällikkö
Risto Tepponen, Muonituspäällikkö