Explorerscouter (15-17 år)

Hur ser ditt Roihu ut om du är 15-17 år?

Explorerscouterna kommer att ha mer eget program än någonsin tidigare. Även om lägerdagarna är fullspäckade med program finns det gott om tid att bara vara och att njuta av lägerstämningen. 

Lägerupplevelsen består av valfria programaktiviteter, löpeldar och serviceuppdrag. Före lägret är det bra att göra upp ett personligt lägerschema antingen i Spånan (som du fick med lägerbrev 2) eller i RoihuAppen. 

ProgramNuoria partiolaisia ryhmäkuvassa leirillä

Under ca tre lägerdagar samt under sin fritid har explorerscouterna tid att ägna sig åt lägrets programutbud. Explorerscouterna kan sammanställa sitt lägerschema efter egen önskan. I aktiviteterna kan man delta patrullvis eller ensam.

Programmet är öppet i regel under lägrets programdagar (tor, fre, lör, mån, tis, ons) kl. 9.30–12.30 och kl. 14.00–17.00. De program som kräver förhandsanmälan följer skilda tidtabeller. 

Explorerscouternas lägeraktiviteter är uppdelade i fem programhelheter, som är:

  • Värderingar
  • Upplevelser
  • Natur- och friluftsliv
  • Välmående
  • Kreativitet

Totalt finns det över hundra aktiviteter som är samlade till olika slags programhelheter.  Allt kommer du inte att hinna delta i! Vi rekommenderar att du deltar i aktiviteter från alla de fem programhelheterna. 

I vissa program kan man delta direkt utan att behöva köa eller anmäla sig, medan man i andra är tvungen att köa eller vänta tills programmet startar från början följande gång. Det finns blandat både hop in -aktiviteter och aktiviteter som man måste vänta till. 

Till vissa aktiviteter ska man anmäla sig i förväg antingen ensam eller med sin patrull. Dessa aktiviteter anmäler man sig till från och med 1.7 via Eventbrite. Anmälningen är öppen så länge det finns lediga platser.  

Aktivitetsbeskrivningar

Explorerscoutcornern är explorerscouternas eget vardagsrum. Cornern finns längs lägerrakan. 

Lägerkickoff ordnas under första lägerdagen 20.7 kl. 10, 14, 16 och 18 på Frontstage (=den mindre scenen). Kom och lyssna på allt som erbjuds till explorerscouterna under lägret. Kickoffen är även bra för explorerscoutlotsarna. Tillställningen är trespråkig.

Löpeldar

Löpeldarna avbryter lägervardagen för ett dygn. De är små äventyr som utförs i grupper med ca 20-30 explorerscouter. En löpeld kan innebära exempelvis en survival-utfärd i Evois nationalpark, ett rollspel med flyktingtema eller ett dygn som invånare enligt BigBrother -konceptet. Läs mer.

Alla explorerscouter borde vid detta skede ha valt en löpeld åt sig i uppdragsgeneratorn. Om du mot förmodan ännu saknar en löpeld att delta i ber vi att du omedelbart tar kontakt med kehitin@roihu2016.fi.   

Serviceuppdrag

Serviceuppdraget upptar ca två lägerdygn, t.ex. 2 timmar i dagen eller två hela dagar. Alla explorerscouter borde vid detta skede ha valt ett serviceuppdrag åt sig i uppdragsgeneratorn. Om du mot förmodan ännu saknar ett uppdrag ber vi att du omedelbart tar kontakt med kehitin@roihu2016.fi.

RoihuAkademin erbjuder möjligheter att utnyttja det man varit med om och lärt sig t.ex. i sina studier. Dessutom ordnar RoihuAkademin på lägret olika workshoppar som har med arbetssökande och arbetslivet att göra. Haka gärna på. 

Kehittämö (uppdragskiosk)

Under lägret betjänar uppdragskiosken i frågor kring explorerscouternas serviceuppdrag och program. Personalen är mycket intresserad av att få respons på de olika uppdragen av explorerscouterna.