Roihu-året

Roihu-året startar! Låt lågorna gnistra hela året.

År 2016 firar Scoutfinland Roihu-år. Såväl alla scouter som också andra får ta del av aktiviteterna, evenemangen och fiilisen under årets lopp. 

I januari flammar det upp ordentligt då grupperna startar sin vårtermin. Målet år att så många kårer, lägerkårer, patruller, lag, flockar, regioner och andra scoutgrupper av olika slag som möjligt skulle ordna ett startjippo. Lys upp den mörka januarikvällen genom att tända lågor av olika slag som ett tecken på att Roihu-lågan tänds. Kanske er låga tänds i en stormlykta eller i en stockfackla, i en lägererld, i en snölykta eller i små värmeljus? Låt ljuset flöda och dela med er av era bilder med hashtaggarna #roihu2016 och #now. 

På våren syns Roihu på många olika sätt. Året börjar med startjippona runtomkring i landet. Längs med våren finns det möjlighet att utföra gnistaktiviteter på möten och utfärder. Det finns idéer till många fina aktiviteter under www.roihu2016.fi/sv/aktiviteter. Roihu kommer också att synas under scoutveckan i april.
 
På sommaren är det dags för den stora höjdpunkten. 20-28.7 samlas spejarscouter, explorerscouter, roverscouter och äldre ledare med familjer till Evois i Tavastehus för finnjamboreen Roihu. Lägret samlar scouter från hela Finland och en stor del av världen. Glöm inte att anmäla er till lägret, det kommer att bli oförglömligt! Locka med er både vänner och bekanta eftersom kompisdeltagare också välkomnas pålägret. www.roihu2016.fi/anmälan  
Under hela sommaren reser sig dessutom mindre lokala läger i Roihu-anda för vargungar och äventyrsscouter. 
 
På hösten kan vi lindra vår längtan till lägret och sommarens upplevelser genom glöd-utfärderna. Mer info om dem i slutet av våren.