Roller

Bekanta dig närmare med Nani och hennes vänner!

Nani 18 år

Nani går i ett musikgymnasium. Det går bra för henne i skolan. Nani har varit med i scouterna sedan vargungetiden och vet vad hon pratar om när det gäller scouterna. Nani är populär inom musik- och scoutgängen. Hon njuter stort av att vara poppis.

Nani leder en spejarscoutpatrull med flickor i sin kår. Alla i patrullen avgudar henne för hennes påhittiga och intressanta mötesprogram. I kåren har hon många järn i elden; hon är redaktör för kårtidningen, hon har varje år huvudansvaret för julkampanjen, hon är så klart med i styrelsen och hon hjälper alltid till som volontär och lagar mat.

Gillar: scouterna, musikgymnasiet, spejarscouterna, att sjunga, människorna runt omkring

Gillar inte: att komma från ett litet samhälle, andras negativitet

Motto: Dröm stort med ett leende på läpparna! P.S. Det finns alltid tid för en selfie.

 

Heri 23 år  

Heri har verkat som scoutledare sedan han gick ledarutbildningen. Hon gillar att få uppmärksamhet och vill alltid förbättra prestationerna i sin grupp. Heri är talangfull och har kunskap inom många olika områden, så hon har lätt för att hjälpa och handleda andra. Heri ser potential hos de flesta och har en tendens att alltid pusha dessa framåt. 

Gillar: målsättningar, anseende, att lyckas, ledarskap

Gillar inte: trams, oföretagsamhet 

Motto: Framgång kommer inte gratis. 

 

Melli 19 år

(tvilling med Ugi) 

Melli är alltid på gång. Hon spelar aktivt innebandy och gitarr och är dessutom aktiv inom scouterna. Melli njuter av att göra saker och att ha människor omkring sig. Det är också därför hon tycker det är synd att tvillingbrodern Ugi är så tillbakadragen. Även om tvillingarna är som dag och natt till sättet så uppkommer det nästan aldrig några konflikter mellan dem. Melli har så många järn i elden att hon allt som oftast glömmer bort saker och ting eller vad hon har lovat att göra. Hon förlägger sin mobil och plånbok och låser in nycklarna. Melli gör ändå viktiga saker utomordentligt. Hon är innebandylagets målvakt och inom scouterna är hon en av vargungeflockens akelor. Hon hör även till distriktets tävlingsavdelning.   
   
Gillar: kompisar, scouterna, spela gitarr, skratta, positiva saker  

Gillar inte: konflikter, komplicerade saker  

Motto: Om människor log mot varandra så skulle världen se bättre ut. 

 

Ugi 19 år

(tvilling med Melli)

Ugi är en tyst typ som gillar att vara för sig själv. Han är väl stadd hemma hos familjen och han har inga planer på att flytta hemifrån. Hans tvillingsyster Melli har alltid varit ett stöd och hjälpt till att fatta beslut. Ugi leder tillsammans med Andy ett äventyrsscoutlag. Scoutmötena brukar vara röriga och speciella, men äventyrsscoutpojkarna tycks trivas bra i Ugis och Andys gäng. Andy och Ugi har jämt så roliga saker ihop. Ugi har hand om kårens webbsidor. Ugis kompiskrets är liten men desto viktigare. Ugi gillar att vara för sig själv, men i scouterna njuter han att samarbeta med kompisarna.

Gillar: musik, spela instrument, lyssna, scouterna

Gillar inte: folkmassor, uppmärksamhet

Motto: Tänk på vad du vill säga innan du säger något som du hade tänkt.

 

Andy 20 år

Andy är lite utav en latmask och oförmögen. Han är alltid sen och lite vilsen med saker och ting. Han började på gymnasiet för att det låg nära och där fanns många han kände sedan tidigare. Dessutom hade han hört att maten var god. Andy gillar inte skolan och är därför nu inne på sitt fjärde år i gymnasiet. Till scoutmötena har Andy gått flitigt. Scouterna är den enda hobbyn han har, förutom den sporadiska musiken förstås. Andy går alltid omkring med en slickepinne i munnen vilket gör att hans prat blir svårförstådd. Andy har en speciell humor som inte alla förstår sig på.    
   
Gillar: scouterna, lyssna på musik, suga på slickepinnar  

Gillar inte: skolan, ha bråttom  

Motto: Ingen idé att stressa, morgondagen kommer ändå.  

 

Ilkka 17 år

Ilkka har börjat scouterna för bara några år sedan. Genom scouterna har han blivit mer medveten om och intresserad av världsliga ting. Han har blivit upplyst. Ilkka är vegetarian. Han försöker också påminna sina vänner om jordens tillstånd, vilket vännerna plågas av ibland. Ilkka älskar rytmisk musik och är en entusiastisk musikbrukare. Ilkka kan spela på många sorters slagverk, men hans absoluta favorit är den alltid medhavda Djembe-trumman. Ilkka är en entusiastisk person. Han är empatisk, men också ivrig och orubblig. Ilkka gillar att debattera och dela tankegångar med andra.

Gillar: scouterna, att kunna påverka, medborgaraktivitet, stamkulturer

Gillar inte: passivitet, föroreningar

Motto: Till en öde ö skulle jag ta med mig hängmattan, Djemben och en bok, som aldrig tar slut.

 

Kim 17 år

Kim har inte varit så värst intresserad av scouterna. Hans passion är klättring och idrott överlag. Kim känner Nani från lågstadiet och de är goda vänner sen dess. Kim är flitig och organiserad. Han har ett strikt träningsschema och följer en noggrann kostplan. Kim gillar hårdrock, har alltid gjort och kommer att alltid att göra. Kim trivs bland människor och visar gärna upp sina talanger. I början upplevs han arrogant men han skulle göra allt för sina närmaste. För Kim är nästan allting nytt inom scouterna och att hålla ihop när man är van att gå sin egen väg är inte alltid så lätt.

Gillar: motion, ordning, klättring, att kunna

Gillar inte: ha bråttom, otydlighet, dagdrömmeri

Motto: Sååå svårt är det inte.