Presentation av underlägren

Varje underläger symboliserar en låga med egen färg. Tillsammans bildar lågorna en stor flamma som inte lämnar någon oberörd!

På Roihu är lägerkårerna fördelade på sex underläger. Utöver de sex underlägren finns dessutom familjelägret Riehu! Underlägrens staber finns till såväl för lägerkårcheferna och lotsarna som för deltagarna. Nu kan du kolla upp i vilket underläger du kommer att bo i.

HUMINA

Humina är ljudet som hörs då lägerelden brinner med stor låga. Humina är stämning och entusiasm hos deltagarna. Humina är passligt avslappnat och trevligt lägerliv. Den röda tråden i Humina är, att lite är vackert och funktionellt.

Humina-underlägret leds av Raku Hautamäki och Pekka Väkiparta. Staben består till största delen av aktiva scoutledare från Pohjanmaan partiopiiri. Oavsett vårt ursprung, är vi spridda runtom i landet, hemorter som Vasa, Seinäjoki, Tammerfors, Åbo liksom Helsingfors och Uleåborg är representerade.

På lägret känner du igen oss i Humina på den vita lägerhalsduken och den goda stämningen.

Ääni Roihun Huminan
Koti luona valkean
Hu-mi-na!

HURMA

Hurma-underlägret står för inspiration och framgång! I Hurma bor vi hemtrevligt, äter gott och sover bekvämt tillsammans med våra kompisar. Hurma är Sol, Scouting, Glädje och enorm Feeling!

Hurma leds av underlägercheferna Kirsi "Kipa" Aalto och Ainomaija "Aikku" Uhlenius, båda från Messukylän Metsätytöt, Tammerfors. Den övriga staben kommer runtom ifrån Finland; Tammerfors, Kuopio, Seinäjoki, Sahalahti, Urjala, Hyvinge, Helsingfors och Harjavalta. Och det bästa är, att vi har ännu plats för några bra typer i staben!

I Evois känner du igen Hurma-folket på den pigga lila-färgade lägerhalsduken och det sjudande skrattet!

Hilpeitä porukoita
Urheita sankareita
Rakkaita kavereita
Mahtavia tunteita
Aitoja ihanteita
Hurmaava Huuuuurma!

POLTE

I Polte-underlägret har vi en energisk och rolig anda utan att ändå glömma god ordning!

Polte-underlägret leds av underlägercheferna Loviisa Norokorpi och Leena Hietanen. Den starkt Tavastländska staben består förutom underlägercheferna av 12 bychefer. Geografiskt sett kommer vi från Åbo, Tammerfors, Lahtis samt Helsingfors.

På lägret känns vi i Polte-underlägret igen av den brinnande orange färgen och det skallande hejaropet!

Orange is the new black
Orange är det nya svarta
Oranssi on uusi musta
Huivin väriä tunnusta
Poltteen palo lähtee susta
POLTE!

RAIKU

Raiku står för glädje och energi! Den inre Raiku-känslan syns hos lägerdeltagarna i vårt underläger på långt håll! Raiku hörs som sång och skratt. Raiku är Scouting med stort S. I Raiku-underlägret får alla deltagare en personlig lägerupplevelse. Raiku är också utveckling.

Raiku's stab finns till för såväl lägerkårcheferna, lotsarna som lägerdeltagarna och alla som bor i Raiku. Raiku leds av Eino och Jenni som kommer ifrån Nyland. Bycheferna kommer runtom hela landet. Förutom Uudenmaan Partiopiiri är även Kymenlaakso, Järvi-Suomi, Häme och Pohjanmaan Partiopiiri representerade.

På Lägret känns Raiku-deltagarna igen av den Granna Gula lägerhalsduken. #Raiku är redan #munrooli, snart är den också #sunrooli!

Reilu, Amazing, Ihana
Kära, Upee, RAIKU!

RIEHU

Riehu är Roihu's familjeläger, där barn och deras föräldrar från hela Roihu samlas. Du hittar familjelägret Riehu redan bara med att lyssna; där det hörs de gladaste skratten och glädjerop, där finns Riehu! Riehu är full-laddat med sprudlande energi!

Riehu leds av familjelägercheferna Kirsi Lehto och Mikko "Tammi" Jylhä. Stabens motto är; att de viktiga sakerna sköts väl om, annors får man springa fritt! Dethär gänget har en otrolig humor och lätt för att ta sej till några små pojkstreck!

På lägret känner du igen Riehu's deltagare på den regnbågsfärgade halsduken!

Rauha sanoo: älä riehu!
Riehu sanoo: riehu vaan!
Ja näin sitä riehutaan!

SYKE

Syke är underlägret där det händer hela tiden! Syke är livskraft. Roihus livskraft är lågorna, och Syke är en av dessa lågor. Syke är också oförglömliga upplevelser och snärtig action!

Syke leds av Sakari "Sakke" Warro och Anne "Herkku" Toukonen från Lounais-Suomen Partiopiiri. Förutom oss två har vi en stab som kommer både från Österbotten och Södra Finland, ej att förglömma en stabsmedlem som kommer från Rovaniemi!

På Roihu känns Syke-folket igen av den granna gröna halsduken och en utåtstrålande Can-Do-inställning!  

Täysii sykkii
One big heartbeat
Huikeet pulssit
Never gonna lose it
SYKE!

UNITY

Unity är underlägret där scouter i alla åldrar och med olika kulturbakgrund från när och fjärran samlas, och lever tillsammans i en god gemenskap! Livet i Unity är fascinerande, händelserikt och roligt. Unity är en lämplig blandning av gamla traditioner och moderna tider.

Unity leds av underlägercferna Max Finell och Anni Puntila. Den övriga staben består av 13 bychefer som kommer från Uleåborg, Parikkala, Raumo, Vasa, Tammerfors och Hyvinge. Dessutom har vi en stabsmedlem som kommer från Kampala, Uganda.

I skogarna i Evois känns Unity-folket igen av den fräscha blåa färgen och den goda kamrat-andan!

Kesä, Roihu, sä ja mä
tässä ollaan yhdessä!
Du o' ja', that's you and me
alla ropar UNITY!