Ankomsten till besöksdagen

Det finns flera olika sätt att ta sig till besöksdagen. Vi rekommenderar samtransport.

Under besöksdagen är det mycket människor i rörelse och trafiken intill lägerområdet kommer att vara livlig. Det är skäl att reservera tillräckligt med tid för förflyttningar. Räkna inte med att vara på plats i sista stund för då är du troligtvis för sen.

Vi vill än en gång påminna att alla besökare bör köpa en besöksdagsbiljett. För under 7-åringar skall en gratisbiljett reserveras. Biljetterna finns till salu endast på förhand. 

Skytteltrafik från Tavastehus

Transporten ingår i biljettpriset. Bussen avgår från Tavastehus järnvägsstation varje heltimme från och med kl. 9.00. Därifrån åker den via Tavastehus busstation till lägerområdet. Den första returfärden avgår kl. 13.00 från lägerområdet och kör motsvarande rutt tillbaka.  

Du kan ta med dig barnvagn, personlig utrustning och annat smått du behöver under dagen, men tyvärr kan du inte förvara något i bussen. 

Varje buss har en egen bussvärd, som kan berätta mer om besöksdagen åt dig. 

Egna motorfordon

Bilar, motorcyklar och andra motorfordon parkeras på den angivna parkeringsplatsen ca 15 km utanför lägerområdet. Från parkeringsplatsen ordnas skytteltrafik till lägerområdet.

Parkeringsavgiften är 30 € / fordon. Avgiften betalas i samband med köp av besöksdagsbiljett. 

Skytteltrafiken från och till parkeringsplatsen trafikerar enligt de fem skiftena:

Från parkeringsplatsen Från lägerområdet
Kl.  9.00 (från P1) Kl. 15.00 (till P1)
Kl. 10.00 (från P1) Kl. 16.00 (till P1)
Kl. 11.00 (från P1) Kl. 17.00 (till P1)
Kl. 12.00 (från P2) Kl. 18.00 (till P2)
Kl. 13.00 (från P2) Kl. 19.00 (till P2)


Ifall besökaren önskar avlägsna sig tidigare än biljetten anger, går det bra. Kontrollera dock att bussen trafikerar till rätt parkeringsplats. 

Fordon som har invalidmärke har rätt att köra fram till lägerområdet. För övrigt är trafiken kring lägerområdet begränsad. 

Till fots eller med cykel

Du kan också välja att komma till fots eller med cykel till lägerområdet under besöksdagen. Se dock till att du skaffat en besöksdagsbiljett på förhand. Cyklarna lämnas på en skild parkeringsplats strax intill lägerområdet.

Busstrafiken kring lägerområdet kommer att vara livlig under besöksdagen så var extra uppmärksam när du rör dig. 

Taxi

Du kommer inte fram med taxi till lägerområdet. Taxin ombeds att lämna sina kunder antingen vid parkeringsplatsen eller i Tavastehus, antingen vid järnvägsstationen eller busstationen, därifrån det ordnas skytteltrafik till lägret. 

Invalidtaxin har rätt att köra fram till lägerområdet.

Minibussar och bussar

Scoutkårer, scoutsamfund, distrikt mm kan ordna samtransport med bussar.