Program på lägret

RoihuAkademin ordnar en hel del program på lägret. Kolla in utbudet här nedan.

Bli bättre på att föra fram dina kunskaper och erfarenheter från scoutingen på jobbet, i studierna och när du söker arbete. RoihuAkademin ordnar olika workshoppar och handledningstillfällen speciellt för roverscouter och äldre ledare. Kanske det finns något för dig?

Programmet är huvudsakligen finskspråkigt. I vissa program har man också förberett sig på engelska (utmärkta i programmet) och naturligtvis hjälper ledarna så gott det går även på svenska.  

schema

Du kan också ladda ner schemat.

RoihuAkademi-kliniker

När: To 21.7 kl. 11-14, 16-18; lö 23.7 kl. 9-11; ons 27.7 kl. 9-11

Var: Kehittämö

För vem: explorerscouter, roverscouter och äldre ledare

Fråga oss om kunskapsmärken, om att kombinera Roihu med studier och om att utnyttja Roihu-erfarenheterna efter lägret. Du hittar oss i uppdragskiosken.

Workshop: Vad är Open Badge / Kunskapsmärke? 

När: fre 22.7 kl. 10-12

Var: Parempi lippukunta -området 

För vem: explorerscouter, roverscouter, äldre ledare, lotsar, lägerkårchefer

Bekanta dig med olika kunskapsmärken, sätt igång ansökningen av ditt Roihu-kunskapsmärke och utbyt tankar kring scouting och att synliggöra kunskap. RoihuAkademins personal finns på plats för att hjälpa dig. 

Seminarium om scoutrelaterade examensarbeten

När: fre 22.7 kl. 15-18

Var: Parempi lippukunta -området

För vem: studerande, personer som skriver ett scoutrelaterat examensarbete, personer som är intresserade av scoutforskning

Skriver du ett scoutrelaterat examensarbete? Kom och berätta åt oss om ditt projekt. På seminariet kan du presentera ditt arbete, utbyta tankar med andra, få nya idéer till ditt arbete och nätverka. Vi presenterar våra arbeten med planscher eller motsvarande. 

Invigning av roverscouternas arbetslivsdag

När: må 25.7 kl. 10.30-12

Var: Frontstage

För vem: roverscouter och övriga intresserade

Författare och utbildare Katleena Kortesuo, arbetspsykolog Juho Toivola och Vincit Oy:s vd Mikko Kuitunen berättar om vilken nytta de haft av sina scouterfarenheter i arbetslivet. 

Workshopar kring arbetssökande

På måndagen 25.7 ordnas workshopar i olika ämnen med temat arbetssökande. Workshoparna är öppna kl. 14-17. Kom när du hinner! Platsen för dessa workshopar bekräftas senare. Workshoparna är i första hand för roverscouter. Vuxna kan delta om det finns plats. 

En bra arbetsansökan och en informativ CV

Bekanta dig med olika modeller för arbetsansökningar och CV:n och få tips om arbetssökning.

Lyckas i arbetsintervjun

Tips och idéer till hur du känner dig säker under arbetsintervjun. 

Synliggör din kunskap digitalt 

Denna workshop passar även bra för personer med handikapp och personer som har svårt med finskan.

Scouting föder kunskap, men det är inte alltid så lätt att visa detta utåt. Här begrundar du dig i ditt eget kunnande och skapar en visell presentation med hjälp av digitala verktyg på basis av det du kommit fram till. I workshopen finns pekplattor att låna men du kan naturligtvis använda dina egna apparater. Workshopen förverkligas i samarbete med Mamkis #ERNOD-projekt.

Arbete med hjälp av kunskapsmärket

Bekanta dig med olika kunskapsmärken, sätt igång ansökningen av ditt Roihu-kunskapsmärke och utbyt tankar kring scouting och att synliggöra kunskap. RoihuAkademins personal finns på plats för att hjälpa dig. 

"Hisstal", vad är jag duktig på? 

Använd dig utav improvisation och skapa ett eget "hisstal" som berättar om dina kunskaper. Workshopen förverkligas i samarbete med Luksias Vastuuta 2020 -projekt. 

Värderingar och ledarskap i arbetslivet 

Värderingar, ledarskap och arbetsliv - vad innebär de och hur påverkas de av din scoutbakgrund? Workshopen förverkligas i samarbete med Value Based Leadership -projektet. 

Arbetslivsbibliotek

Låna levande böcker dvs personer som delar med sig av sina erfarenheter. Biblioteket är fyllt med personer med olika yrken, olika slags arbetslivserfarenhet och studerande från olika studieinriktningar. 

Open Badge –gala

När: må 25.7 kl. 18-21 

Var: Frontstage

För vem: "märkespersoner" - kom med du också! 

På galan får du information om kunskapsmärkena. Dessutom får du rocka loss på skoldisco. 

Workshop om mediepåverkan

När: ti 26.7 kl. 10-13 (non-stop – kom när du hinner)

Var: Huvudcaféet Live

För vem: intresserade personer, passar även bra för personer med handikapp och personer som har svårt med finskan. 

Inom scouting finns det möjlighet att delta och påverka på många olika sätt men det kan vara svårt att få ett grepp över det hela. Kom och lär dig om hur du kan påverka och öka ditt inflytande med hjälp av digitala hjälpmedel. 

I workshopen finns pekplattor att låna men du kan naturligtvis använda dina egna apparater. Workshopen förverkligas i samarbete med Mamkis #ERNOD-projekt.

Kraftfulla och inspirerande möten

När: ti 26.7 kl. 10-11

Var: Parempi lippukunta –området

För vem: Vuxna, det finns plats för 15 deltagare. 

Vad består ett kraftfullt möte (=kohtaaminen) av? Vi tränar inspirerande inflytande. Workshopen förverkligas i samarbete med Luksias Vastuuta 2020 –projekt.

Workshop: Växelverkan som beaktar kunskap

När: ti 26.7 kl. 11.30-12.30

Var: Parempi lippukunta –området

För vem: Vuxna, det finns plats för 15 deltagare. 

Lär känna igen dina egna och andras kunskaper genom olika övningar. Workshopen förverkligas i samarbete med Luksias Vastuuta 2020 –projekt.

Workshop: Scouting och fostran till företagsamhet

När: ons 27.7 kl. 13.30-17.30

Var: Parempi lippukunta –området

För vem: lärare, företagare, studerande, ör alla som är intresserade av fostran till företagsamhet

Välkommen att nätverka, diskutera och hitta på tillsammans med Suomen Yrittäjät och RoihuAkademin. Idén är att lära känna igen på vilket sätt scouting bidrar till företagsamhet och hitta på sätt för att stärka skolors arbete med fostran till företagsamhet. Anmäl dig gärna med via www.facebook.com/osaaviaopettajia. Du kan även delta oanmäld.