Kårens kontaktperson

Ni är spindlarna i nätet som ser till att Roihu-lågan når kåren och att kårmedlemmarna vet vad som är på gång och hur lägret formas steg för steg.

Kontaktpersonens viktigaste uppgifter:

  • Mottar nyhetsbrev och informationspaket av lägerorganisationen. Läser igenom och delar med sig informationen till de personer det berör. 
  • Följer med marknadsföringen av Roihu och inspirerar sina kårmedlemmar inför Roihu-året. 
  • Sprider information om Gnistor och Glödar och annat förhandsmaterial som kåren kan utnyttja även om kåren inte är på väg på själva lägret. 
  • Följer med kårmedlemmarnas anmälning till Roihu och hjälper till i samband med anmälningen. 

Kontaktpersonerna har en egen FB-grupp som fungerar som en plattform där kårernas kontaktpersoner och lägerkårledare sparrar varandra och kan ställa frågor och få svar. Välkommen med!

Om ni ännu saknar en namngiven kontaktperson?

Roihu-kontaktpersonen är ett av de uppdrag man kan välja i Kuksa. I kåren är det sekreteraren eller Kuksa-ansvarspersonen som kan lägga till detta uppdrag åt någon.

Då du ger detta uppdrag i Kuksa skall du fylla i dagens datum i fältet för tidpunkt då uppdraget startar. Fältet för tidpunkt då uppdraget slutar kan du antingen lämna tomt eller fylla i datumet 31.12.2016. Instruktioner för användningen av Kuksa hittar du på adressen http://verksamhet.scout.fi/scoutkaren/kuksa.