Bygg- och rivningsläger

Vill du uppleva mer än bara lägret? Kom med på bygg- och rivningsläger.
Miehiä rakentelemassa
Foto: Harri Halmejärvi

Allmänt
Anmälan
Logi
Transporter
Leverans av utrustning
Frågor

Allmänt

Byggläger: 15-19.7.

Rivningsläger: 29-31.7.

I bygg och rivningslägren kan delta personer i explorerscoutåldern och äldre (15 år ->). Du kan delta i bygg- och rivningslägren även om du inte deltar i själva lägret. Det spelar ingen roll vilket uppdrag du har under själva lägret och om det finns förhandsarbete just i det uppdraget. Det finns massor att göra och alla hittar säkert något roligt att göra!

Att delta i bygg- och rivningslägren är gratis för alla. Anmälde du dig till hela lägret och dessutom till hela rivningslägret senast 24.1.2016 är du berättigad 20 euro rabatt på lägeravgiften. Summan returneras kontant i slutet av rivningslägret. 

De som anmält sig till bygglägret kommer att få ett armband som kännetecken när de anmäler sig i lägerkansliet som finns i servicecentret på lägerområdet. Armbanden delas ut fram till tisdagförmiddag 19.7. Mot armbandet är du berättigad de måltider som bjuds; alltså morgonmål, lunch, middag och kvällsmål och kaffe när du är kaffesugen. På tisdagkväll bjuds det vanligt kvällsmål åt alla. De som har bygglägerarmband kommer att bjudas på en festligare måltid.    

Anmälan

​Anmälningen är öppen fram till 23.6. Anmäl dig eller redigera din tidgare anmälan i god tid så att vi kan beställa mat till rätt antal personer. 

Lägerdeltagare

Du anmäler dig till bygg- och eller rivningslägret genom att redigera din anmälan i Kuksa. Om du inte vet hur du redigerar din anmälan hittar du instruktioner här.  

Deltagare som deltar endast i bygg- och/eller rivningslägret

Det finns en skild anmälningsblankett för dig som deltar endast i bygg- och eller rivningslägret. Anmäl dig senast 15.5 så säkerställer du att det finns mat åt dig. 

Om du anmälde dig inom ramen för den egentliga anmälningstiden kan du redigera din anmälan så här.  

Logi

Var och en sover i egna medhavda tält (eller tillsammans med kompisen). Personer som deltar endast i bygglägret sover på lägerhotellets område. Lägerdeltagare sover på den egna lägerkårens område eller på familjelägrets område så fort områdena är utmärkta. 

Transporter

Samåkning rekommenderas. Du kan erbjuda skjuts åt andra eller kolla in om det finns lämplig skjuts för dig i Roihus kyytipörssi (=skjutsbörsen). 

Lägerorganisationen ordnar busstransport från Tavastehus. Transporter arrangeras dagligen från fredag 15.7 till tisdag 19.7 enligt följande tidtabell:

  • 12:00 och 18:00 avgång från Tavastehus busstation
  • 12:10 och 18:10 avgång från Tavastehus järnvägsstation
  • ca 12:35 och 18:35 Tuulonen
  • ca 12:50 och 18:50 framme vid lägerområdet

Transporten kostar 5 €/pers. Biljettköpen sköts enligt nuvarande planer via Roihus webbshop.

Från rivningslägret ordnas på motsvarande sätt transport från lägerområdet till Tavastehus. Transporter arrangeras dagligen från fredag 29.7 till söndag 31.7 enligt följande tidtabell:

  • ​17:20 avfärd från lägret
  • ca 17:35 Tuulonen
  • ca 18:00 Tavastehus järnvägsstation
  • ca 18.10 Tavastehus busstation

De som blir hämtade till bygglägret eller kommer med egen bil kan komma till lägerområdet för att lasta av. Kortvarigt körtillstånd beviljas vid lägerporten. Därefter förs bilen till donarparkeringen utanför lägerområdet. Skytteltrafik ordnas mellan parkeringen och lägerområdet.  

Leverans av utrustning

Av säkerhetsskäl är körandet på lägerområdet begränsat redan under bygglägertiden.

Lägerkårerna kan hämta sin utrustning till lägerområdet under hela bygglägertiden. För detta ändamål beviljar säkerhetsteamet ett kortvarigt körtillstånd. Fordonen kan köras in på lägerområdet och när grejerna/personerna lastats av på önskat ställe körs fordonet från lägerområdet. Parkering på lägerområdet är inte tillåtet. Lägerdeltagare kan lämna sina bilar vid donarparkeringen. Skytteltrafik ordnas mellan parkeringen och lägerområdet. Under bygglägret kan eventuella släpvagnar förvaras på den egna lägerkårens område. De bör transporteras bort från lägerområdet senast tisdag eftermiddag (19.7).   

Den utrustning lägerkåren hämtar till lägerområdet förs till lägerkårens område. Det har inte ordnats någon skild övervakning, men säkerhetsteamet patrullerar på området redan under hela bygglägertiden.  

Frågor?

Ta modigt kontakt med lägrets teknikchefer!

Välkommen att njuta av Roihu-stämningen och göra lägret till en fungerande helhet!