Reportaasi

Roihun leirisuora on kuin pieni kaupunki

Roihun leirisuoralla tapahtuu monenlaista.Yhteistyökumppanien pisteillä kumppanikylässä voi tutustua erilaisiin yrityksiin, ja löytyypä sieltä myös samoaja-ohjelmaa.
Siiri Asumalahti | 11 kuukautta sitten

Antti 22v etsii haliseuraa Roihulla

Antti 22v on saavuttanut suuren suosion seitsemännellä Finnjamboreella. Mystinen leiriläinen nousi julkisuuteen leirilehti Käryn ensimmäisessä painoksessa ja on saanut erityismainintoja mm. leirin keskiäisissä ja Käryn toisen painoksen tekstaripalstalla. Tutkimusmatka mysteerisen Antti 22v:n löytämiseksi sai alkunsa ilmoituspalstalta 21.7. ja päättyi sankarimme tapaamiseen sunnuntaina 24.7.
Asko Halonen | 11 kuukautta sitten

Yhteiskuntasuhdetraineet leirillä

Tänä keväänä etsittiin taas uutta ryhmää Suomen Partiolaisten yhteiskuntasuhdetraineeohjelmaan. Alkukesän aikana yhteiskuntasuhdetraineet, niin kutsutut y-traineet, ovat saaneet koulutusta niin yhteiskunnallisiin asioihin vaikuttamiseen kuin esiintymiseenkin.
Noora Kankare | 11 kuukautta sitten

Vaeltajien työelämäpäivä

RoihuAkatemia järjesti työelämäpäivän vaeltajille maanantaina 25.7. Päivän tarkoitukena oli näyttää, miten partiota voidaan hyödyntää työtä hakiessa.
Otto Turunen | 11 kuukautta sitten

Taiteiden yössä

Tiistaiyönä järjestettiin leirissä Taiteiden yö, joka täytti leirin erilaisilla samoajille ja vaeltajille suunnatuilla työpajoilla ja aktiviteeteilla. Toimitus otti selvää illan tarjonnasta.
Leo Jämsä | 11 kuukautta sitten

Tempo ja Soolo - kahvilat pölyssä ja luonnon helmassa

Roihulla on monta kahvilaa. Jokaisella on omat erityispiirteensä, joku on painottunut iltaan ja alkuyöhön, joku rentoutumiseen, joku on enemmän vaeltajille ja aikuisille suunnattu. Vierailin näistä kahdessa kahvilassa, Tempossa ja Soolossa.
Aleksi Vesala | 11 kuukautta sitten

Konfliktin keskellä -virvatuli

Yhdellä Roihun virvatulista pääsi kokemaan millaista on olla pakolainen.
Viola Varila | 11 kuukautta sitten

Paratiisi keskellä partioleiriä

Keidas on paikka, johon aikuiset ja vaeltajat voivat tulla rentoutumaan ja virkistäytymään. Keidas tarjoaa erilaisia hyvinvointipalveluja kuten ohjattua kuntoliikuntaa, kylpylän sekä Rentola-hyvinvointihoitolan.
Emmi Järvinen | 11 kuukautta sitten

Vierailupäivän katsaus

Sunnuntaina 24.7. vietettiin leirin vierailupäivää. Päivän aikana tuhannet vierailijat ruuhkauttivat leirin katuja, kevensivät leiriläisten rinkkoja sekä täydensivät herkkuvarastoja.
Otto Turunen | 11 kuukautta sitten

Katumuotia Roihulla

Leirielämässä on varauduttava säähän kuin säähän, joten aina partiolaisten ei ole mahdollista pistää ykkösiä päälle. Kaikesta huolimatta monella tuntuu olevan Roihulla tyyli kohdillaan, joten lähdin selvittämään leiriläisten tyylin saloja.
Liina Huttunen | 11 kuukautta sitten