Antti 22v etsii haliseuraa Roihulla

Antti 22v etsii haliseuraa Roihulla

Asko Halonen 27.7.2016
Antti 22v sulatti sydämemme leirilehti Käryyn tehdyllä ilmoituksella.
By Asko Halonen 11 kuukautta sitten
Antti 22v on saavuttanut suuren suosion seitsemännellä Finnjamboreella. Mystinen leiriläinen nousi julkisuuteen leirilehti Käryn ensimmäisessä painoksessa ja on saanut erityismainintoja mm. leirin keskiäisissä ja Käryn toisen painoksen tekstaripalstalla. Tutkimusmatka mysteerisen Antti 22v:n löytämiseksi sai alkunsa ilmoituspalstalta 21.7. ja päättyi sankarimme tapaamiseen sunnuntaina 24.7.

Torstai 21.7.2016, Roihun leirilehti Käryn ensimmäinen painos

Antti 22v, kiltti, helläsydäminen ja rajattoman rauhallinen moniosaaja herättää mielenkiinnon leirilippukunnassamme. Käryn ilmoituspalstalla on luettavissa haliseuran hakuilmoitus varustettuna Tervaksentekijoiden naiset -nimikirjoituksella. Kuivahkon tekstaripalstan pelastaja, tätä odotimme. Antti 22v saavutti nopeasti leirilippukunnassamme superstaran aseman, vaikka hänen identiteettinsä onkin piilossa kuin Bruce Waynella konsanaan. Antti 22v sulatti sydämemme ja toivoimme tarinalle parempaa loppua kuin Juha88:lle. Heilatilanteen lopputulostakin enemmän meitä kiinnosti: onhan Antti 22v oikeasti olemassa?

Perjantai 22.7.2016, Roihukehän ja Hurmantien risteys

Antti 22v jäi ärsykkeeksi päähäni ja kutkutus tavata herrasmiehemme oli jatkuva. Suuntasin siis ilmoituksen lopussa vihjattuun sijaintiin: “Löydät Antin Hurmaavasta Rattatasta, Herwoodista.” Roihukehän ja Hurmantien risteykseen sijoittuvassa leirilippukunnassa minua odotti lievä pettymys, Antti 22v oli poistunut leirilippukunnan alueelta. Ennen kuin ennätin jatkamaan tutkimusta, sain tiedon olevani pahalaatuisesti myöhässä pestivuorostani, etsintä sai luvan jäädä tältä erää kesken.

Myöhempänä ajankohtana leirilippukunnan sisäänkäynnille ilmestyi kyltti: “The Antti asuu täällä!”

Leiriportin kyltti: The Antti asuu täällä!

Lauantai 23.7.2016, aamupäivä, Saukonojantien ja Kiminkierron risteys, Hurman kulmalla

Kerrottuani Antti 22v:n tarinan pestipäällikölleni, sain tehtäväkseni kirjoittaa artikkelin idolini etsinnästä, tässä vaiheessa motivaationi löytää hänet nousi ennätyksellisiin korkeuksiin. Omani ollessa rikki, päädyin jopa lainaamaan ystävän kännykkää jotta varmasti saisin kuvan idolistani.

Ilmaistuani innostukseni Antti 22v:n tapaamisesta leirilippukunnassamme, koitti minulle seikkailun toinen pettymys: pikkulinnut visertelivät, että haastattelu saattaisi olla hyvinkin yksipuolinen. Pahus. Idolini haastattelu saattaa käydä kiusalliseksi, jos en saa hänestä irti kunnon vastauksia, mutta ainakin sain tietää, että Antti 22v on toden totta olemassa.

Kuulin myös, että lisätietoa sydänten sulattajan sijainnista löytäisin leirisuoralta leiritoimiston lähivessoilta.

Toimiston lähimaastosta löysin ilmoituksen: “Kuka on Antti? Tule ottamaan selvää maailmankylän protun pisteelle…”  Nyt tiesin missä Antti 22v oli pestissä, erinomaista. 

Kyltti: Kuka on Antti? Tule ottamaan selvää maailmankylän protun kojulla

Lauantai 23.7.2016, ilta, Roihun leirilehti Käryn toinen painos

Samalla kun olin edennyt tutkimuksessani, olivat Käryn toimittajat ehtineet julkaista toisen painoksen. Marsutäytteisellä tekstaripalstalla oli toinenkin viihdyttäjä, joka kiinnosti minua vielä marsun etsijääkin enemmän: Antti 22v:lle oli kysyntää. Nimimerkki “KV-tiimin sudari 20v” tarjosi haleja tasavertaisesti ja ketään erikseen esiin nostamatta Antti 22v:lle. Suosikkijulkkiksemme ei onnekseni ollutkaan vain yhden leirilippukunnan sankari.

Sunnuntai 24.7.2016, Maailmankylän protuteltta

Tutkimus oli loppusuoralla - leirisuoralla - ja maailmankylälle saavuttuani jännitys tiivistyi. Antti 22v:n tapaaminen oli aivan nurkan takana. Kurkistettuani telttaan, kysyin pientä arkuutta äänessäni, jos olisi mahdollista saada kuva Antti 22v:stä, vastaukseksi sain hilpeitä katseita, pientä naurua sekä myönteisen vastauksen: “Totta kai!”. Minut ohjeistettiin teltan ulkopuolelle, sillä teltan valaistuksessa kuvien ottaminen olisi ollut sekundalaatuista.

 Aikaa ehti kulua vain muutama sekunti, mutta ne toden teolla tuntuivat minuuteilta. Siinä vaiheessa, lähes kansallissankarin maineen omaava Antti ilmestyi teltasta. Hän ei vastannut mielikuvaa jonka olin päässäni ehtinyt muodostaa tutkimuksen aikana, kasvonpiirteet olivat pyöreämmät, eikä häntä pitkäksi voisi kuvailla, mutta silti hänen pieni hymynsä ja suuret silmänsä antoivat hänestä erittäin sympaattisen ja mukavan vaikutelman. Maailmantason julkkiksen pukeutumistyyliä kuvailisin värikkääksi pienellä hippi-aspektilla, partiohuivi häneltä löytyi asiallisesti hupun vuoksi vaikeasti erotettavalta kaulalta.

Antti 22v ei tosiaankaan itse ollut kova puhumaan, mutta onneksi muut teltan työntekijät osasivat kertoa minulle hieman hänestä: idolimme on ahkera prometheus-leirien kiertäjä ja on tullut Roihulle markkinoidakseen protuleirejä ja kannustamaan nuoria ilmoittautumaan entistä ahkerammin niille. Antti 22v on tavattavissa maailmankylän protun pisteellä leirin loppuun saakka ja kun itseltä tuppasi unohtumaan, pyytäisin mahdollisimman montaa käymään protuteltalla antamassa Antti 22v:lle halin terveisten kera.

Antti ilmestyi teltasta.

Maanantai 25.7., yöllä, leirisuora Unityn pääty

Reportaasi oli kirjoitettu, julkaiseminen oli suunniteltu seuraavaksi aamuksi. Lähdettyäni vaeltajalaaksosta uuden tuttavuuden kanssa kysyin häneltä, että onko hän tietoinen Antti 22v:n tarinasta. Ilmeisesti hän oli, sillä kyseessä oli Antin entinen lippukuntalainen. Hämmästelin ja kummastelin, kysyessäni kysymyksiä ja jatkokysymyksiä Anttiin liittyen sain vastauksia jotka tuntuivat samalla oikeilta, että vääriltä. Hämilläni kysyin: "Puhummeko aivan varmasti samasta Antista?" Emme. Facebook-profiilikuvan konkari ei ollut pehmoinen ja pieni protun Antti. 

Käryn ilmoituspalstalla vastaan tullut Antti oli tämä Hurmaavassa Rattatassa, Herwoodissa majoittuva mies. Hänen sacher-kakkunsa on kuuleman mukaan legendansa veroinen ja seuranhakuilmoituksen kuvaus Antti 22v:stä on ilmeisesti enemmän kuin osuva, mutta heillä ei oltu tietoisia ns. kilpailevasta Antista.

Maailmankuvani oli romahtanut, Antteja oli kaksi. Kumpi tuli ensin? Antti 22v vai Antti? Vaikea sanoa. Selvää on, että loppuyön vietin sokkitilassa hämmästellen ja kummastellen johtolankojen sattumoista yhteenmenevyyttä. Neljän päivän tutkinnat ja pitkä työvuoro jonka aikana artikkeli kirjoitettiin vaikuttivat hukkaan heitetyiltä, yhden vaivaisen yhteensattuman vuoksi.

Old scouters cafen nuotiopiirissä istuessa tulen rauhallinen ja säännöllinen poksahtelu lohdutteli juuri traumaattisen paljastuksen kokenutta, kokematonta toimittajaa.