DJ Orion: “Mitä ikinä teettekin, niin pitäkää hauskaa!”

DJ Orion: “Mitä ikinä teettekin, niin pitäkää hauskaa!”

Julia Parkko 26.7.2016
By Julia Parkko 11 kuukautta sitten
YleX-radiokanavaltakin tuttu DJ Orion soitti Roihun maanantain iltabileissä Club Encoressa, sekä aiemmin päivällä rantabileissä ja house-musiikin illassa kahvila Tempossa.

Miten päädyit tänne Roihulle?

Olen ollut alakouluikäisenä partiossa ja siitä jäi ihan hyvät muistot, mutta harrastus sitten jotenkin vain jäi.

Orionilla on aiempaa kokemusta partiobileissä soittamisesta Kilkkeeltä alkaen.

Dj Jangler pyysi soittamaan Kilkkeelle. Olin aluksi tosi epäluuloinen miten koko tällainen tapahtuma voisi edes toimia, siis bileet keskellä jotakin metsää.

Kilke kuitenkin yllätti Orionin ja hän on sen jälkeen päätynyt soittamaan myös Piirulle ja SamoajaEXPLOon. Mahdollisesta keikasta seuraavalla suurleirillä 6 vuoden päästä oli puhetta jo Kilkkeen aikaan. Silloin ajatus 6 vuoden päästä olevasta keikasta tuntui todella kaukaiselta ja paljon on ehtinytkin tapahtua siinä välissä.

Miltä Roihu näyttää Kilkkeeseen verrattuna?

Täällä on kolmannes enemmän ihmisiä, enemmän musiikkia ja musiikki vaikuttaisikin olevan tosi vahvasti läsnä täällä.

Roihua on järjestetty osittain siitä näkökulmasta, että tämä vertautuisi jossakin määrin festareihin. Mitä mieltä olet tällaisesta vertauksesta?

Joo näin voi ajatella. Festareihin nähden täällä on kuitenkin tarjolla nuorille turvallinen ympäristö, voi luottaa siihen, että kaikki vaan toimii.

Kerron Orionille, että Club Encoren jokailtaisista bileistä kuuluvat äänet ovat häirinneet osaa leirissä nukkuvista.

Kyllähän esimerkiksi Helsingissä järjestettävä Weekend Festival on saanut myös palautetta, että musiikista tulee häiriötä. Pitää kuitenkin ajatella, että musiikki on osa kaupunkikulttuuria ja osa nuorisokulttuuria. Samalla tavalla monesta muusta tulee meteliä, mikä voi häiritä jotakuta.

Orion kehuu Roihua, että leirijärjestelyissä on pystytty tulemaan tähän päivään, mikä osoittaa muuntautumiskykyä.

Orion tekee DJ-keikkoja, hänellä on oma radio-ohjelma YleX:ällä ja hän on aiemmin tehnyt pidemmän aikaa radiolähetystä Berliinistä käsin. Tämä kuulostaakin varsin mielenkiintoiselta työltä. Koulutukseltaan Orion on kasvatustieden maisteri ja hän työskentelee myös opettajana ammattiopistossa. Millaisia terveisiä hän lähettää omia uravalintojaan pohtiville ja omasta unelma-ammatistaan haaveileville nuorille?

Itselläni valmistui tässä kaksi valvontaluokkaa ja heistä tuli mietittyä: näillä nuorilla on uskomaton mahdollisuus mennä mihin tahansa, heillä on kaikki edellytykset ja myös hyvät lähtökohdat.

Orion kertoo, että on olemassa paljon niin sanottua työtä työn takia, jota hän on itse myös tehnyt elämänsä aikana. Ei saa kuitenkaan jämähtää, vaan pitää kokeilla uusia juttuja. Orionin mukaan pitää muistaa, että voitte olla mitä tahansa. Siinä mitä tekee pitää pystyä säilyttämään myös hauskuus suhteessa ammattimaisuuteen. Ei pidä olla liian vakavaa, vaan pitää olla kivaa kun tekee. Orion tiivistääkin terveisensä sanoihin:

“Mitä ikinä teettekin, niin pitäkää hauskaa!”

DJ Orion soittamassa Roihun kahvila Tempossa. Kuva: Ville Tarhala