Löytötavaratoimiston uumenissa

Löytötavaratoimiston uumenissa

Silja Aunola 27.7.2016
By Silja Aunola 11 kuukautta sitten
Toimitus selvitti mikä on löytötavaratoimiston hittituote sekä millaista toimistossa on työskennellä.

Hämärässä kesäyössä Roihun ison saunan seinustalla roikkuu erivärisiä pyyhkeitä.

Löytötavaratoimiston suosikkituote on näin kuumilla keleillä sauna- ja uimakamat. Puhelimia taas on toimistolla koko ajan viidestä kymmeneen, mutta niitä haetaan yhtä ahkerasti kuin hukataankin. Tavaraa on haettu toimistolta tasaiseen tahtiin. Löytötavarahenkilökunta kertoo saapuvan tavaran määrän olevan laskussa näin loppuleiristä. Erikoisimpia toimistolle tiensä löytäneitä tavaroita ovat pehmolelut, rautakanki, teltta ja iso kallis kamera. Työntekijöitä ihmetytti erityisesti kuinka savuissa ei olla huomattu, että pään päältä puuttuu se kangas jota myös majoitteeksi kutsutaan.

Toimiston työntekijöiden arki on hektistä ja kuumaa, teltassa ei juurikaan ilma pääse liikkumaan. Pääleiritoimiston kymppi kehuu henkilökuntaansa innokkaaksi porukaksi; toimituksen vierailun aikanakin joku oli alkanut uudelleen organisoimaan löytötavaroita takavarastossa. Paikassa oli melkoinen pöhinä. Edellisten suurleirien löytötavaratoimistojen raportit ovat olleet suurena apuna toiminnan suunnittelussa. Toimiston kaikki ”tuotteet” kirjataan sähköiseen järjestelmään, mistä niitä voi kätevästi hakea, kun joku tulee kyselemään. Tavarat on merkitty niiden saapumispäivän ja –paikan mukaan. Omia tavaroitaan voi hakea kertomalla tuntomerkkejä ja niissä olevia yksityiskohtia. Jos tavaraa ei löydy, toimistolle voi jättää katoamisilmoituksen, mikä takaa että omistajaan otetaan yhteyttä, jos tavara saapuu toimistolle. Valmiiksi hyvin nimikoidut löytötavarat toimitetaan omistajilleen leirin postin avulla.

”Kadonneita tavaroita voi kysellä alaleiritoimistoista ja pääleiritoimiston löytötavaratoimistosta tuntomerkkejä vastaan. Löytötavaroita ei jatkosäilytetä enää leirin päätyttyä. Leirin jälkeen jäljelle jääneet retkeilyvälineet lahjoitetaan Karjalan Partiolaisille ja yli 20 euron arvoiset löytötavarat toimitetaan Etelä-Suomen Löytötavaratoimistoon.” Täältä voit katsoa mitä Roihun löytötavaratoimistolla on: /loytotavarat

Kuvan otti Juha Nurmi