Metsäiset innovaatiot tutuksi Roihulla

Metsäiset innovaatiot tutuksi Roihulla

Carolina Rebhan 27.7.2016
Otto, Olli ja Taito (Kivenlahden Piilevät, Raiku) valmistivat UPM:n materiaaleista iChair –nimisen tuotteen, josta on mm. tuoliksi, pöydäksi ja riippukeinuksi. Kuva: Anna Enbuske
By Carolina Rebhan 11 kuukautta sitten
UPM:n kanssa yhteistyössä toteutetussa metsälaaksossa tarpojat pääsivät innovoimaan tuotteita metsän raaka-aineista.

Metsälaaksossa Roihulle osallistuneet tarpojat pääsivät perustamaan yrityksiä ja valmistamaan itse keksimiään tuotteita. Tuotteet valmistettiin UPM:n lahjoittamilla materiaaleilla. Kahdeksan rastin aikana tarpojat tekivät erilaisia valintoja ja pääsivät miettimään myös muun muassa asiakkaan näkökulmaa ja markkinointiviestintää. Tarpojat oppivat samalla puuraaka-aineiden vastuullista käyttöä. Loppuhuipennuksena ideat ja valmiit tuotteet esiteltiin muille messuilla.

Ryhmät pääsivät harjoittelemaan myös yritystoimintaa kansainvälisessä ympäristössä, kun ryhmissä oli mukana myös Roihun ulkomaalaisia partiolaisia.

Metsälaakson tekijät Venla Veijalainen ja Maija Metso ja kertovat, että tarpojat ovat olleet innokkaita. Laaksossa on syntynyt hienoja innovaatioita, jotka on kehitetty tuotteeksi UPM:n lahjottamilla materiaaleilla. Maija kertoo, että laaksossa on kehitetty esimerkiksi linnunpönttö liikuntarajoitteisille linnuille. Eräs ryhmä kehitti uudenlaisen retkituolin, jonka he nimesivät retkipötkäleeksi. Tuotteen markkinointi alkoi heti oikealla Instagram-tilillä.

Metsälaaksoon kuuluu myös keskeisenä Suomen Partiolaisten ja UPM:n yhteistyössä kehittämä MobiMetsä –mobiilipeli. Laaksossa toteutetaan MobiMetsän ideaa käytännössä ja leirin jälkeen peliä voi jatkaa siitä, mihin Roihulla jäätiin. Pelin voi ladata itselleen sovelluskaupoista.